17.02.2014 09:53
Dezert opilý Isidor
Dezert opilý Isidor
INGREDIENCE
vejce 5 kusů
cukr 150 gramů
mouka pšeničná hrubá 160 gramů
kypřící prášek do pečiva 0,5 balení
ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
čokoláda na vaření 100 gramů
tuk ztužený (100%) 100 gramů
tuk (na vymazání formy)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy )
Na náplň:
ořechy vlašské 300 gramů (mleté)
cukr moučkový 200 gramů
rum 200 mililitrů
Na krém:
máslo 250 gramů
cukr 100 gramů
mléko 500 mililitrů
pudinkový prášek vanilkový 1 balení
cukr vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj postupně cukr a žloutky. Nakonec lehce vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a nasekané ořechy.
Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Z rumu, cukru a ořechů umíchejte jednu náplň, rozetřete ji na vychladlý korpus a nechte ztuhnout. Z mléka a prášku uvařte puding a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukry a po lžičkách do něj zašlehejte vychladlý puding. Krém natřete na první náplň a nechte opět ztuhnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se 100% tukem a polevu rozetřete na povrch.
Nechte ztuhnout a rozkrájejte na řezy.