OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM ZDOBENÉ BÍLOU ČOKOLÁDOU A DRCENÝMI OŘECHY

17.02.2014 09:51

Ořechy plněné krémem zdobené bílou čokoládou a drcenými ořechy


Ořechy plněné krémem zdobené bílou čokoládou a drcenými ořechy

Suroviny: 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 120 g vlašských ořechů, 250 g másla

Krém: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček tak, aby uprostřed vznikl důlek. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180° asi 8 minut. Upečené ořechy vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a ještě teplé vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout a několik dní odležet. Následně plníme krémem.
Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem dohladka, přidáme rum a mleté ořechy. Krém dáme do cukrářského sáčku a plníme ořechy. Spojíme vždy dva kusy korpusu k sobě. Konce ořechů namáčíme v čokoládové polevě a posypeme drcenými ořechy.
Ořechy