Dezert opilý Isidor

17.02.2014 09:53

Dezert opilý Isidor


 
Dezert opilý Isidor



INGREDIENCE

vejce 5 kusů
cukr 150 gramů
mouka pšeničná hrubá 160 gramů
kypřící prášek do pečiva 0,5 balení
ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
čokoláda na vaření 100 gramů
tuk ztužený (100%) 100 gramů
tuk (na vymazání formy)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy )

Na náplň:
ořechy vlašské 300 gramů (mleté)
cukr moučkový 200 gramů
rum 200 mililitrů

Na krém:
máslo 250 gramů
cukr 100 gramů
mléko 500 mililitrů
pudinkový prášek vanilkový 1 balení
cukr vanilkový 1 balení

Postup přípravy

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj postupně cukr a žloutky. Nakonec lehce vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a nasekané ořechy.

Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Z rumu, cukru a ořechů umíchejte jednu náplň, rozetřete ji na vychladlý korpus a nechte ztuhnout. Z mléka a prášku uvařte puding a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukry a po lžičkách do něj zašlehejte vychladlý puding. Krém natřete na první náplň a nechte opět ztuhnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se 100% tukem a polevu rozetřete na povrch.

Nechte ztuhnout a rozkrájejte na řezy.

 
Dezert opilý Isidor
https://www.facebook.com/Recepty24
 ==========

 INGREDIENCE

vejce  5 kusů  
cukr  150 gramů  
mouka pšeničná hrubá  160 gramů  
kypřící prášek do pečiva  0,5 balení  
ořechy vlašské  1 hrst (nasekané)  
čokoláda na vaření  100 gramů  
tuk ztužený (100%)  100 gramů  
tuk  (na vymazání formy)  
mouka pšeničná hrubá  (na vysypání formy )  

Na náplň: 
ořechy vlašské  300 gramů (mleté)  
cukr moučkový  200 gramů  
rum  200 mililitrů  

Na krém: 
máslo  250 gramů  
cukr  100 gramů  
mléko  500 mililitrů  
pudinkový prášek vanilkový  1 balení  
cukr vanilkový  1 balení 

Postup přípravy
 
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj postupně cukr a žloutky. Nakonec lehce vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a nasekané ořechy.

Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Z rumu, cukru a ořechů umíchejte jednu náplň, rozetřete ji na vychladlý korpus a nechte ztuhnout. Z mléka a prášku uvařte puding a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukry a po lžičkách do něj zašlehejte vychladlý puding. Krém natřete na první náplň a nechte opět ztuhnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se 100% tukem a polevu rozetřete na povrch.

Nechte ztuhnout a rozkrájejte na řezy.

zdroj.chutastyl

--------------------
 Podpoř nás a klikni pod obrázkem receptu na SDÍLET
#Recept #Recepty #Jídlo #Vaření #Snídaně #Svačina #Oběd #Odpolednísvačina #Večeře #Potravina #Potraviny #Dobrota #Dobroty #Brunch #Předkrm #Hlavníchod #Příloha